skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com

Schulden doorverkopen: hoe is dit te stoppen?

Winst maken op iemands schuld

Als iemand in de schulden zit, kan deze persoon een beroep doen op schuldhulpverlening. Blijkt de schuld enorm lastig inbaar te zijn? Dan kan de schuldeiser deze schuld eventueel aan iemand anders doorverkopen. Dit gebeurt dan voor een prijs die lager is dan de schuld zelf. Het idee is dat dan zowel de schuldeiser tevreden is, omdat die niet meer achter het te betalen bedrag aan hoeft, en dat degene die de koop heeft geaccepteerd uiteindelijk ook winst maakt, doordat het beschuldigde bedrag natuurlijk nog steeds betaald dient te worden. Maar deze schuldenhandel is niet geheel correct. Kan een incassobureau geen uitkomst bieden?

Voorkom het vermarkten van schulden

Winst maken op iemand zijn of haar schulden door deze schuld voor een lager bedrag op te kopen, is uiteraard geen geheel nette handel. De branchevereniging voor schuldhulpverlening zet zich inmiddels al in om deze schuldenhandel actief tegen te gaan. Zij uiten waarschuwingen om het in de markt zetten van schulden te voorkomen. Het mag namelijk niet zo zijn dat commerciële partijen een mooie winst gaan verdienen aan schulden. Dat iemand schulden heeft, is volgens deze branchevereniging al naar genoeg. Dat daar dan ook nog eens een smerige handel mee wordt gedreven, is niet de bedoeling. Maar wat is hier tegen te doen? Kan een incassobureau hierin misschien nog iets betekenen?

Kies voor een incasso

Waar de branchevereniging van schuldhulpverlening de schuldenaar als slachtoffer aanwijst, bekijkt een gemiddeld incassobureau de situatie heel anders. Zij zien het bedrijf dat al veel te lang moet wachten op het beschuldigde bedrag als slachtoffer. De reden waarom er gehandeld kan worden met schulden, is omdat Nederland een nogal opmerkelijke betaalcultuur heeft. Wij hoeven onze schulden niet meteen, of zelfs nooit, in te lossen. Wij nemen desnoods jarenlang een schuld mee. Hierdoor ontstaat er een open veld voor handelaren in schulden. En het bedrijf dat wacht op het beschuldigde wordt in dit scenario afgekocht door een kleiner bedrag dan het daadwerkelijk verdient. Niet geheel ideaal dus! Gelukkig kan een incassobureau uitkomst bieden.

Schakel een incassobureau in

Een incassobureau inschakelen is dé oplossing om handel in schulden te voorkomen. Betaalt een schuldenaar de schuldeiser niet op tijd? Dan is het de taak van de schuldeiser om het incassobureau in te schakelen. Het incassobureau zal op alles zetten om de betaling van het beschuldigde bedrag alsnog in volledigheid en spoedig te laten verlopen. Zo hoeft de schuldeiser het beschuldigde bedrag niet tegen een lagere prijs te verkopen. En zo hoeft de schuldenaar zich geen pion in een sluw handelsspel te voelen. Een win-win-situatie dus! Schakel direct een incassobureau in.

Back To Top